500₺ ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz!

Etiyopya Kahve Çekirdeklerimiz Vol.1

Etiyopya'dan aldığımız lezzetli kahve çekirdekleri ilk günden beri vazgeçilmezimiz. Sidama Bombe, Gigesa, İdido ve Konga ile birlikte raflarımızda 4 tane Etiyopya kahvesi bulunmakta. Bu yazımızda, farklı çiftliklerden aldığımız, aromaları birbirinden farklı ama her birinin damağımızda oluşturduğu lezzeti vazgeçilmez olan bu kahvelerden ikisini anlatacağız.

Bu kahve çekirdeklerimizi filtre kahve için tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

ethiopia-gigesa

ETHIOPIA GIGESA

Guji bölgesinin Gigesa köyünde Faysel Abdosh tarafından üretilen çekirdeğin tadım notları: temiz, kayısı, badem, karamel, vanilya, şurupsu, narin ve leziz içimdir.

2014'de yapılan Gigesa İstasyonunda doğal süreçle üretilen bu kahve çekirdeği olağanüstü, parlak meyvelerden oluşan profiliyle, içimin sonunda damağımızda temiz bir tat bırakıyor.

Muhteşem bir kahve üretmelerinin dışında bu çiftlik, çevre çiftçilere, okullara ve su projelerine finansal destekte bulunuyor.

 

ethiopia-idido

ETHIOPIA YIRGACHEFFE IDIDO

Yerli çiftçilerin, aileleriyle birlikte ve geleneksel yollarla ürettiği çekirdek, lime, çiçeksi, şeftali, limon, mandalina ve nane tadım notlarına sahip. İdido köyündeki çiftlikler genellikle çiftçilerin aile evlerinin etrafını çevreleyen küçük alanlardan oluşuyor. Bölgenin yüksekliği ve kompleks tadıma sahip çekirdek üretimindeki başarısı, ona kahve sektöründe hak edilmiş bir ün kazandırmıştır.

Story olarak olağanüstü lezzetteki ve büyük emeklerle yetiştirilen bu iki kahve çekirdeğini sizinle buluşturmak büyük bir ayrıcalık. Kahvenin olabileceği en iyi haline ulaşmaya çalışmanın yanında, bilinçli tarımı ve yerli halkın emeğini gözeten insanlarla iş birliği içinde olmak bizim için önemli. Hem üretirken hem de tüketirken kahvenin hikayesini, şeffaflığını ve sürdürülebilirliğini ön planda tutuyoruz.  

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın